Sınav Kayıgısı Psikoterapi

Çocuk ve genç yaş aralığındaki bireylerin sınav esnasındaki strese bağlı olarak bildiklerini unutması Sınav Kaygısı olarak tanımlanır.

Samsun Sınav Kaygısı Psikoterapisi
0+
Memnun Danışan
0+
Hizmet
0+
Workshop

Samsun Sınav Kaygısı Terapisi

Sınavlar, çocukların ve gençlerin geleceklerini belirleyecek önemli anlardan birisidir. Bu durum, sınava girecek olan bireylerde yoğun kaygı ve stres yaşanmasına neden olabilmektedir. Sınava hazırlanmanın uzun bir süreç alması ve ebeveynler dahil ailedeki geniş bir çevrenin beklentiye girmesi, küçük yaş gruplarında stresi arttırmaktadır.

Başarısız olma ve beklentileri yerine getirememeden kaynaklı oluşan sınav kaygısı, sınav esnasında bireyin bildiklerini unutmasına neden olmakta ve bildiklerini kendini rahat hissetmediği için etkin olarak kullanmamasına neden olur.

Sınav kaygısının temel nedenlerinden birisi ebeveynlerin ve çocuğun sınavın hazırlık sürecinden çok sonucuna odaklanmasıdır. Normal şartlar altında sınavlar için duyulan kaygı daha fazla çalışmaya ve başarıya odaklanmayı gerektirirken sınav kaygısı terapisine ihtiyaç duyulan durumlarda ders çalışmanın önündeki en büyük engeldir.

Sınav Kaygısı Psikoterapisi Alınmasının Temel Nedenleri

Samsun Sınav Kaygısı Terapisine başvuran danışanlar genellikle aşağıda yer alan listedeki nedenlerle terapi ihtiyacı duyarlar.

Hafıza sorunları

Panik atak

Öfke kontrol problemleri

Karamsarlık

Zamanı değerlendirememe

Kalp çarpıntısı

Kusma

Baş ağrısı

Sınav Kaygısı Psikoterapi Süreci Nasıl İlerler?

Samsun Sınav Kaygısı Terapi sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair adımları sizinle paylaşıyoruz.

Tanışma Seansı
Gerçekleştirilecek ilk seans sizi ve (varsa) beraber katıldığınız eşiniz & aile üyenizi tanımakla geçecektir. İlk seans, tanışma seansı olmaktadır.
Hedef Belirleme
Gerçekleştirilen ilk seansta tanışıldıktan sonra gelecek terapiler programlanarak sürecin nasıl ilerleneceği ele alınır. Bu, danışan olarak sizin için bir yol haritası oluşturur.
Süreç
Seanslar ilerledikçe derine gömdüğünüz sorunlarınızı yüzeye çıkartmaya başlar ve kendinizi herhangi bir engel olmadan ifade etmeye başlarsınız.
Devam Eden Terapiler
Siz kendinizi yeterince iyi hissedene kadar terapiler devam eder. Sorunlarınızı geride bıraktığınıza dair danışanınız ile hemfikir olana kadar psikolojik tedavi süreci devam eder.

Sınav Kaygısı Psikoterapi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Samsun Sınav Kaygısı Terapi Hizmetleri için randevu oluşturmadan önce sormak isteyebileceğiniz bazı sıkça sorulan soruları sizin için derledik.

Sınava hazırlık döneminde olan öğrencilerin yaşadığı kaygı ve stres oranlarında artış gözlemlendiğinde Sınav Kaygısı Terapisine başvurulabilir. Bu dönemde çocuklarda fiziksel ve duygusal belirtilerde değişiklik gözlemlenmektedir. Çocuğunuzda hafıza sorunları, panik, öfke ve sinir problemleri, karamsarlık ve olaylara ağlayarak tepki verdiğini gözlemliyorsanız depresyona yol açılabilecek durumların başlangıcı olabilir.
Ders çalışırken veya denemelerde çocuğunuzun baş dönmesi, mide bulantısı, kalp çarpıntısı, aşırı terleme, titreme veya eklemlerinde ağrı gözlemleniyorsa psikolojik danışmanlık hizmeti almayı değerlendirebilirsiniz.
Terapiler, çocuğunuzun sınav esnasında kendini daha rahat hissedebilmesi için neler yapacağını ele alacak birtakım tavsiyeler içerir.
  • Danışan pozisyonunda olan çocuk için etkili bir çalışma programı oluşturulur, kontrolün kendinde olduğu hatırlatılır. Bu, ders çalışırken yaşadığı stres ve kaygıyı azaltacaktır.
  • Gününü düzene koymak için günlük rutinler belirlenmelidir. Her gün aynı saatte uyuma ve uyanma, sağlıklı beslenerek metabolizmayı desteklemek ve benzeri yaklaşımlarla sınav sürecini kaygısız bir şekilde geçireceklerdir.
  • Odaklanmayı arttırmak için sakinleştirici müzikler dinleyerek zihnini kurcalayan rahatsız edici düşüncelerden uzaklaşması sağlanır, yeni öğrenme taktiklerinden birisi olan bilgileri tekerleme şeklinde ezberlemek de öğrenme sürecini kolaylaştırmaktadır.
  • Kaygılı olduğu durumlarda kontrolü ele alabilmesi için nefes terapisi veya meditasyon gibi tekniklerle kontrolü ele almayı öğrenmesi sağlanır.
Tabi seanslarda tüm görevler yalnızca çocuklar için değil, aynı zamanda ebeveynler için de bazı görev ve sorumluluklar mevcut.
  • Sınava hazırlık döneminde çocuğa desteğinizi göstermelisiniz. Sınav sonucunun ne olursa olsun onu seveceğinizi ifade etmeniz bu süreçte oldukça kritiktir.
  • Sınav sorumluluğunu ve çalışma programını çocuğunuza bırakın. Kendi gerçekleştireceği program altında çok daha az baskı hissedeceği için sınav kaygısı ile daha kolay mücadele edecektir.
  • Çocuğunuzu yaşıtları ile kıyaslamayın. Onu olduğu gibi kabul edin.
  • Ebeveyn olarak beklentinizi doğru kurgulayın. Sözel zekası gelişmiş olan bir çocuktan sayısal bir beklentiye girmeyin. Sözel zekası gelişmiş bir çocuk için onu başarılı olacağını düşündüğünüz sözel bölümler hakkında konuşarak başarısını tetikleyebilirsiniz.
Sınav kaygısı terapilerinde seansların ne kadar süreceğini önceden kestirmek mümkün değildir. Burada hem çocuğun yaşadığı kaygı, hem de ailenin takındığı tutum belirleyici rol üstlenmektedir. Çocuğun aynı zamanda öğrenme yetileri de kaygısını nasıl yenebileceğini öğrenme sürecini belirler. Bununla birlikte ailenin desteği de seansların süresini etkilemektedir. Aile, sürece aktif bir şekilde katıldığında çocuğun yaşadığı sınav kaygısı da önemli ölçüde azalacaktır.
Samsun’da Psikolog hizmeti veren Flamingo Psikoloji Merkezi, Atakum’da Türk-iş Tramvay Durağının hemen karşısındadır. Medicalpark Hastanesinin olduğu Tramvay durağına gelmeniz yeterlidir. Merkezimiz altında Küçükpazar bulunmaktadır. Canik Apartmanı No:210, 5. katta Daire:16’da sizi bekliyor olacağız.

Aklınıza takılan soruları bize sorun

Seans almadan önce sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Yüksek Danışan Memnuniyeti

5 Yıldızlı Danışan Tavsiye Yorumları

7/24 Çevrimiçi Randevu Alma

Uzman Danışan Kadrosu

Hızlı İletişim

Terapi, Eğitim ve Test Seçenekleri

StresUtançSuçlulukMotivasyon DüşüklüğüÜzüntüÇaresizlikKaygı DuygularıEş veya İlişki Problemleriİş ProblemleriAile Problemleri



    İlk adımı atmak zor olabilir

    Ama bunu kolaylaştırmak sizin elinizde. O halde işi kolaylaştıralım. Seanslar ve psikolojik destek süreci hakkında tüm merak ettiklerinizi bize sorun.