Oyun Psikoterapisi

Çocukların duygularını ifade etme, isteklerini aktarma ve kendilerini keşfetmelerini sağlayan oyun psikoterapisi, oyuncaklarla gerçekleştirilmektedir.

Samsun Oyun Psikoterapi
0+
Memnun Danışan
0+
Hizmet
0+
Workshop

Samsun Oyun Terapisi

Oyuncaklarla gerçekleştirilen oyun terapisi, çocuklarda görülen ruhsal problemlerin veya davranış sorunlarınının uzmanlar tarafından tedavi edilmesi ve iyileştirilmesi sürecini ele almaktadır.

Çocukların yaşadıkları sorunları dışavurumlama ve çocuğu etkileyen sorunlara karşı farkındalık kazanması için de önemlidir.

Çocukların, yetişkinler kadar kendilerini kolay ifade etmeleri beklenemez. Bu nedenle oyun psikoterapi seanslarında çocuğun koşulsuz, olduğu gibi kabul edilerek büyümesi ve gelişmesi için ortam sağlanır. Bu sayede çocuk kendi iç dünyasını rahatlıkla açar ve bunu güvenli bir ortamda gerçekleştirir.

Oyun terapisinde, terapist çocukla oyun oynayarak iletişim kurmaktadır. Oyun esnasında çocuğun iç dünyasını keşfeden terapist, bu ikili ilişkiyi sürdürerek çocuğun yaşantılarını ve duygularını tanımaya odaklanır.

Oyun terapisi günlük oyundan farklı olarak oyun terapisine özgü oyuncaklarla gerçekleştirilir. Uzman terapistler tarafından gerçekleştirilen seanslarda çocuğun oyunla ifade ettiği sembolik anlatımlar, terapist tarafından anlaşılabilir. Oyun terapisi esnasında çocuğun oynadığı oyun, iç dünyasını ifade etmesine olanak tanır.

Oyun Psikoterapisine Katılma Sorunların Temel Nedenleri

Samsun Oyun Terapisine başvuran danışanlar genellikle aşağıda yer alan listedeki nedenlerle terapi ihtiyacı duyarlar.

Kusursuzluk

Duyguları hissetme

Hayran olunacak imaj

Bilginin anlamına ulaşma

Entellektüel dinginlik

Keşfetmenin hazzı

Duyumsal hareketsel konfor

Mutlak güç

Duyguların anlamı

Oyun Psikoterapi Süreci Nasıl İlerler?

Samsun Oyun Terapisi sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair adımları sizinle paylaşıyoruz.

Tanışma Seansı
Gerçekleştirilecek ilk seans sizi ve (varsa) beraber katıldığınız eşiniz & aile üyenizi tanımakla geçecektir. İlk seans, tanışma seansı olmaktadır.
Hedef Belirleme
Gerçekleştirilen ilk seansta tanışıldıktan sonra gelecek terapiler programlanarak sürecin nasıl ilerleneceği ele alınır. Bu, danışan olarak sizin için bir yol haritası oluşturur.
Süreç
Seanslar ilerledikçe derine gömdüğünüz sorunlarınızı yüzeye çıkartmaya başlar ve kendinizi herhangi bir engel olmadan ifade etmeye başlarsınız.
Devam Eden Terapiler
Siz kendinizi yeterince iyi hissedene kadar terapiler devam eder. Sorunlarınızı geride bıraktığınıza dair danışanınız ile hemfikir olana kadar psikolojik tedavi süreci devam eder.

Oyun Psikoterapisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Samsun Oyun Terapisi Hizmetleri için randevu oluşturmadan önce sormak isteyebileceğiniz bazı sıkça sorulan soruları sizin için derledik.

2-12 yaş aralığındaki çocukların katılım sağlayabileceği Oyun Terapilerinde çocuklarda depresyon, yas, ebeveyn kaybı, kaygı bozukluğu, travma, istismar, taviz, boşanma, alt ıslatma, dışkı kaçırma, kardeş kıskançlığı, duygusal problemler, uyum sağlama sorunları, eğitim hayatındaki sorunlar, davranış problemleri, uyku düzensizliği, yeme bozukluğu, özgüven sorunları, sosyal becerilerde eksiklik ve kronik hastalığa sahip çocuklarda hastalığa uyum sağlama döneminde seanslara katılım önemlidir.
Yapılan araştırmalarda oyun terapisi ile çocukların yukarıda belirtilen istenmeyen davranışlarda veya durumlarda çok daha etkili ve iyileştirici sonuçlar elde ettikleri görülmüştür.
Terapide kullanılan oyuncaklar özeldir. Ancak terapide çocuğun günlük oyun oynama şeklinden farklı bir şey yapması beklenilmez. Terapist, seans esnasında çocuğun oyuncaklarla nasıl oynadığını inceleyerek çıkarımlarda bulunur.
Oyun terapisinde çocuk ile terapistin ilişkisi çok önemlidir. Çocuğun, seans esnasında kendini güvende hissetmesi ve terapist ile ilişki kurması seansın verimli geçmesini sağlar. Güvenli bir ortamda gerçekleştirilen bu seanslarda terapist de çocukla beraber oyuncaklarla oynayarak çocukla yakınlık kurar.
Çocukların oyun terapisi almalarının çeşitli faydaları vardır, bunları sizin için derledik;
  • Çocukların duygularını daha iyi anlamalarını sağlayan etkinlikler içerir.İhtiyaçlarını belirlemek ve ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacak çıkarımlar oyun terapisi yöntemi ile belirlenebilir.Oyun terapisinde yer alan özel oyuncaklar ile problem çözme becerilerinde artış gözlemlenir.Terapistleri ile geçirdikleri süreçte içsel çatışmalarını ifade etme ve çözümlenme konusunda fayda sağlar.Seanslar boyunca özgüvenleri artar ve kendilerini ifade etme biçimleri gelişir.
Samsun’da Psikolog hizmeti veren Flamingo Psikoloji Merkezi, Atakum’da Türk-iş Tramvay Durağının hemen karşısındadır. Medicalpark Hastanesinin olduğu Tramvay durağına gelmeniz yeterlidir. Merkezimiz altında Küçükpazar bulunmaktadır. Canik Apartmanı No:210, 5. katta Daire:16’da sizi bekliyor olacağız.

Aklınıza takılan soruları bize sorun

Seans almadan önce sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Yüksek Danışan Memnuniyeti

5 Yıldızlı Danışan Tavsiye Yorumları

7/24 Çevrimiçi Randevu Alma

Uzman Danışan Kadrosu

Hızlı İletişim

Terapi, Eğitim ve Test Seçenekleri

StresUtançSuçlulukMotivasyon DüşüklüğüÜzüntüÇaresizlikKaygı DuygularıEş veya İlişki Problemleriİş ProblemleriAile Problemleri



    İlk adımı atmak zor olabilir

    Ama bunu kolaylaştırmak sizin elinizde. O halde işi kolaylaştıralım. Seanslar ve psikolojik destek süreci hakkında tüm merak ettiklerinizi bize sorun.