Duygusal Zeka Eğitimi

Duygusal zeka ile mesajları doğru bir şekilde çözümleyin ve amaçlarınız doğrultusunda yapıcı bir şekilde yönlendirin.

Samsun Duygusal Zeka Eğitimi
0+
Memnun Danışan
0+
Hizmet
0+
Workshop

Samsun Duygusal Zeka Eğitimi

Duygusal Zeka Eğitimi ile duyguların ele alınma ve yönetilme şekli, beynimizin çalışma biçimini olumlu veya olumsuz yönde etkiler. En yetenekli insanlar bile yüksek önem gerektiren projelerde düşük performans gösterebilir.

Bu eğitim sayesinde, duygu ve düşüncelerinizi etkili bir şekilde harmanlamayı öğrenerek kendiniz ve çevreniz için en uygun sonuçları üretmeye başlayabilirsiniz.

Bir iş yeri kültürü oluşturmanın daha memnun, daha üretken ve daha bağlı çalışanlar oluşturduğu yapılan araştırmalar sonucu görülmüştür.

Duygusal Zeka Eğitimi Alınmasının Temel Nedenleri

Samsun Duygusal Zeka Eğitimine başvuran danışanlar genellikle aşağıda yer alan listedeki nedenlerle eğitim ihtiyacı duyarlar.

Stresi azaltır

Etkili iletişim sağlar

Empati yeteneği oluşturur

Zorluklarla mücadeleyi öğretir

Duygu yönetimi sağlar

Güçlü ilişkiler kurarsınız

Fikirlerinizi eyleme dönüştürür

Bilinçli karar vermenizi sağlar

Duygusal Zeka Eğitimi Süreci Nasıl İlerler?

Samsun Duygusal Zeka Eğitimi sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair adımları sizinle paylaşıyoruz.

Tanışma Seansı
Gerçekleştirilecek ilk seans sizi ve (varsa) beraber katıldığınız eşiniz & aile üyenizi tanımakla geçecektir. İlk seans, tanışma seansı olmaktadır.
Hedef Belirleme
Gerçekleştirilen ilk seansta tanışıldıktan sonra gelecek terapiler programlanarak sürecin nasıl ilerleneceği ele alınır. Bu, danışan olarak sizin için bir yol haritası oluşturur.
Süreç
Seanslar ilerledikçe derine gömdüğünüz sorunlarınızı yüzeye çıkartmaya başlar ve kendinizi herhangi bir engel olmadan ifade etmeye başlarsınız.
Devam Eden Terapiler
Siz kendinizi yeterince iyi hissedene kadar terapiler devam eder. Sorunlarınızı geride bıraktığınıza dair danışanınız ile hemfikir olana kadar psikolojik tedavi süreci devam eder.

Duygusal Zeka Eğitimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Samsun Duygusal Zeka Eğitimi Hizmetleri için randevu oluşturmadan önce sormak isteyebileceğiniz bazı sıkça sorulan soruları sizin için derledik.

Empati geliştirme yolları arayan bireyler, duygusal olarak kendini etkin ifade edemediğini düşünenler, öz farkındalığa bağlı olarak kendini sevme, öz bilincini geliştirme, olumsuz duygularla başa çıkma gibi temel başlıca konuları ele alır.
Duygusal Zeka Eğitimi her ne kadar öz farkındalık merkeziyetçi olsa da toplumsal olarak da ele aldığı bazı konu başlıkları bulunur. Toplumsal sorumluluk bilinci ve empatik yardımlaşma gibi başlıklar da eğitimin bir parçasıdır.
Kişisel yetkinlikler söz konusu olduğunda kendinizle ilgili farkındalık, duygusal farkındalık, özgüven, kendini yönetme, kendini kontrol, güvenilirlik, esneklik, yeniliklere açık olmak, kontrol odağı içerde olmak, motivasyon, başarı yönelimi, bağlılık, girişimcilik ve iyimserlik ele alınmaktadır.
Sosyal yetkinlikler söz konusu olduğunda ise empati, diğer insanları anlamak, başkalarını geliştirmek, hizmete yönelik olmak, sosyal beceriler, iletişim, etki yaratma ve etkileme, çatışma çözümü, işbirliği, ekip çalışmasına yatkınlık, liderlik, gücün farkında olmak ve ilişki kurmak gibi kavramlar ele alınır.
Eğitim seanslarında iki konu başlığı ele alınır. Bunlardan bir tanesi duygusal zeka eksiklikleri iken diğer duygusal zeka geliştirme sürecidir.
  • Duygusal Zeka Eksiklikleri
    • Empati eksikliği ve iletişim zorlukları: Duygusal zeka eksikliği nedeniyle empatik eksikliği ve iletişim zorlukları yaşanabilir. Bireyin bu tür durumlar konusunda kendini geliştirebilmesi ve farkındalık kazanması için Duygusal Zeka Eğitimi terapilerine katılması tavsiye edilir.
    • Duygsal tepkilerin kontrolsüzlüğü: Duygusal zeka eksikliğine bağlı olarak duygusal tepkilerin kontrolsüzleşmesi de gözlemlenen durumlar arasında yer alır. Bu durumda yine terapi tavsiye edilir
  • Duygusal Zeka Geliştirme Süreci
    • Sürekli öğrenme ve uygulama: Duygusal zekanın gelişimi için sürekli bir öğrenme ve uygulama süreci gerekmektedir. Duygusal zeka becerilerinin kazanımı ve gelişimi açısından çaba ve zaman, uzmanın yönlendirmesiyle birlikte danışan tarafından harcanmalıdır.
    • KOçluk ve mentorluk: Duygusal zeka gelişiminde koçluk ve mentorluk gibi rehberlik yöntemleri etkilidir. Bu nedenle alanında uzman bir danışmandan randevu alarak seanslara katılmanız tavsiye edilir.
Terapi süreçleri danışanların ihtiyaçlarına göre değişiklik göstermektedir. Her bireyin olay ve durumlara yaklaşımı farklı olduğundan dolayı seansların katı kurallarla belirlenmiş bir sınırı bulunmaz. Seanslar esnasında danışanın gösterdiği performans ve öğrenme yatkınlığına bağlı olarak seanslar daha az veya çok sayıda gerçekleşebilmektedir.
Samsun’da Psikolog hizmeti veren Flamingo Psikoloji Merkezi, Atakum’da Türk-iş Tramvay Durağının hemen karşısındadır. Medicalpark Hastanesinin olduğu Tramvay durağına gelmeniz yeterlidir. Merkezimiz altında Küçükpazar bulunmaktadır. Canik Apartmanı No:210, 5. katta Daire:16’da sizi bekliyor olacağız.

Aklınıza takılan soruları bize sorun

Seans almadan önce sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Yüksek Danışan Memnuniyeti

5 Yıldızlı Danışan Tavsiye Yorumları

7/24 Çevrimiçi Randevu Alma

Uzman Danışan Kadrosu

Hızlı İletişim

Terapi, Eğitim ve Test Seçenekleri

StresUtançSuçlulukMotivasyon DüşüklüğüÜzüntüÇaresizlikKaygı DuygularıEş veya İlişki Problemleriİş ProblemleriAile Problemleri



    İlk adımı atmak zor olabilir

    Ama bunu kolaylaştırmak sizin elinizde. O halde işi kolaylaştıralım. Seanslar ve psikolojik destek süreci hakkında tüm merak ettiklerinizi bize sorun.