Çevrimiçi (Online) Psikoterapi

Günlük yaşamın yoğunluğu ve teknolojik cihazların gelişimi ile çevrimiçi psikoterapi seansları çok daha kolay ve konfor alanınızda gerçekleşebilir.

Online Psikoterapi
0+
Memnun Danışan
0+
Hizmet
0+
Workshop

Online Terapi Hizmetleri

Teknolojik araçların yaygınlaşması ve günlük hayatın yoğun temposu nedeniyle yüz yüze psikoterapi hizmetlerinden yararlanamayanlar için çevrimiçi psikoterapi veya online terapi hizmetleri kliniğimizde sunulmaktadır.

Terapist ve danışanın yüz yüze gelemediği durumlarda da alternatif olarak tercih edilen online danışmanlık hizmeti, danışanların internet üzerinden terapisti ile iletişime geçebilmelerine olanak tanır.

Görüntülü olarak gerçekleştirlen seansların yüz yüze gerçekleştirilen seanslardan herhangi bir farkı bulunmamaktadır. Terapistiniz, tıpkı yüz yüze seanslarda olduğu gibi online terapilerde de seanslara aynı yaklaşımı sürdürmektedir.

Online terapi hizmetleri, tıpkı yüz yüze terapi hizmetleri kadar etkili bir yöntemdir. Geleneksel terapi yöntemleri kadar etkili olan online terapiler, özellikle kaygı bozukluğu, bilişsel davranışçı ve majör depresyon terapilerde tercih edilmektedir.

Çevrimiçi Psikoterapi Alınmasının Temel Nedenleri

Çevrimiçi Psikoterapi hizmetlerine başvuran danışanlar genellikle aşağıda yer alan listedeki nedenlerle terapi ihtiyacı duyarlar.

Kaygı bozukluğu

Duygu & durum bozukluğu

Majör depresyon

Online Psikoterapi Süreci Nasıl İlerler?

Online Terapi sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair adımları sizinle paylaşıyoruz.

Tanışma Seansı
Gerçekleştirilecek ilk seans sizi ve (varsa) beraber katıldığınız eşiniz & aile üyenizi tanımakla geçecektir. İlk seans, tanışma seansı olmaktadır.
Hedef Belirleme
Gerçekleştirilen ilk seansta tanışıldıktan sonra gelecek terapiler programlanarak sürecin nasıl ilerleneceği ele alınır. Bu, danışan olarak sizin için bir yol haritası oluşturur.
Süreç
Seanslar ilerledikçe derine gömdüğünüz sorunlarınızı yüzeye çıkartmaya başlar ve kendinizi herhangi bir engel olmadan ifade etmeye başlarsınız.
Devam Eden Terapiler
Siz kendinizi yeterince iyi hissedene kadar terapiler devam eder. Sorunlarınızı geride bıraktığınıza dair danışanınız ile hemfikir olana kadar psikolojik tedavi süreci devam eder.

Online Terapi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Online Psikoterapi Hizmetleri için randevu oluşturmadan önce sormak isteyebileceğiniz bazı sıkça sorulan soruları sizin için derledik.

Yaşadığınız zorlu süreci atlatmak için bir psikolojik destek almaya karar verdiğinizde online terapi almaya başlayabilirsiniz. Ancak yaşadığınız yer, çalışma saatleriniz veya ulaşım sorunları gibi etmenler nedeniyle uzmanlığına güvendiğiniz danışanla yüz yüze terapi gerçekleştirmekte zorlanıyorsanız çevrimiçi terapiyi tercih edebilirsiniz. Online terapi aynı zamanda dezavantajlı bireyler tarafından da tercih edilmektedir. Ulaşımda zorluk yaşayan dezavantajlı bireyler için çevrimiçi terapi seçeneği sıkça tercih edilmektedir.
Çevrimiçi terapilerin yüz yüze seanslardan herhangi bir farkı yoktur. Danışanınız, yüz yüze terapilerde olduğu gibi aynı prensiple seansları gerçekleştirecektir.
Danışanınızdan alacağınız randevu ile gün ve saat belirlersiniz. Bu sürecin ardından danışanınızın size ileteceği çevrimiçi platform aracılığı ile (Google Meet, Zoom vb.) seans başlar. Seans esnasında terapiye katıldığınız ortamın sessiz ve dikkat dağıtıcı öğelerden arındırılmış olduğundan emin olmanız tavsiye edilir. Seans süreci boyunca terapistiniz ile yalnız kalmaya özen gösterin ve görüşmede dikkatinizi dağıtacak unsurlardan uzaklaşın.
Çevrimiçi terapiler, gizlilik nedeniyle kayıt altına alınamaz veya üçüncü taraf kişilerin çağrıya katılmasına izin verilmez. Online terapiye girmeden kısa bir süre önce, seansa katılacağınız cihazın ses ve görüntü ekipmanlarının sorunsuz bir şekilde çalıştığından ve internet bağlantınızın verimli olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz.
Online terapi hizmetinin ne kadar süreceği, hangi gerekçelerle online terapi almak istediğinize göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle danışan ve terapist arasında gerçekleştirilecek olan ilk seanslarda, toplam kaç seans gerçekleştirileceğine dair bilgi alışverişi gerçekleştirilir.
Agorafobi nedeniyle online terapi almaya başlayan bireylerde ise iyileşme görülmeye başladığında yüz yüze terapiye geçiş gerçekleştirilir.
Online terapi seansları genellikle 45 dakika ile 50 dakika arasında gerçekleştirilmektedir. Seans sıklıkları haftalık veya iki haftada bir olacak şekilde programlanır. Eğer danışanın daha sık terapi alması gerektiren durumlar varsa ilk seansın ardından yapılacak olan programda bu durum danışana belirtilir.
Samsun’da Psikolog hizmeti veren Flamingo Psikoloji Merkezi, Atakum’da Türk-iş Tramvay Durağının hemen karşısındadır. Medicalpark Hastanesinin olduğu Tramvay durağına gelmeniz yeterlidir. Merkezimiz altında Küçükpazar bulunmaktadır. Canik Apartmanı No:210, 5. katta Daire:16’da sizi bekliyor olacağız.

Aklınıza takılan soruları bize sorun

Seans almadan önce sormak istediğiniz herhangi bir soru varsa bizimle doğrudan iletişime geçebilirsiniz.

Yüksek Danışan Memnuniyeti

5 Yıldızlı Danışan Tavsiye Yorumları

7/24 Çevrimiçi Randevu Alma

Uzman Danışan Kadrosu

Hızlı İletişim

Terapi, Eğitim ve Test Seçenekleri

StresUtançSuçlulukMotivasyon DüşüklüğüÜzüntüÇaresizlikKaygı DuygularıEş veya İlişki Problemleriİş ProblemleriAile Problemleri



    İlk adımı atmak zor olabilir

    Ama bunu kolaylaştırmak sizin elinizde. O halde işi kolaylaştıralım. Seanslar ve psikolojik destek süreci hakkında tüm merak ettiklerinizi bize sorun.